Html5 Menu Tag by Css3Menu.com 

Afgeronde rechthoek: Persbericht  

 

 

 

 


Deel je geloof via internet     

 

De internet zendingsorganisatie GlobalRize uit Oldebroek maakt een stormachtige groei door die beperkt wordt door een tekort aan vrijwilligers. Daarbij gaat het om mentoren die belangstellenden bij de online Bijbelcursus kunnen begeleiden of chatmedewerkers die reageren via facebook.

In het afgelopen jaar groeide de organisatie van 40 naar 140 vrijwilligers. De groei werd vooral veroorzaakt door de aanwas van studenten voor de online bijbel cursus. Inmiddels zijn er 1200 studenten die de cursus hebben afgerond.

Mentoren werken veelal vanuit huis; vanachter een eigen computer geven ze antwoorden op vragen van belangstellenden vanuit de hele wereld. Ze kijken de gemaakte lessen na en blijven met de cursist verbonden tot het einde van de cursus. Van hen wordt verwacht dat men een goede Bijbelkennis heeft en redelijk goed Engels schrijft. Verder verwachten we vooral een pastorale houding en een luisterend oor. Het cursussysteem is heel eenvoudig en vraagt dan ook geen specifieke kennis van computers.”

Van de huidige 35 mentoren is er na een jaar nog niemand gestopt. Een voormalig zendeling verwoordde het onlangs zo: “Het Is heel bijzonder maar ik heb in al die jaren op het zendingsveld nog nooit zo veel geloofsgesprekken gehad als nu via de onlinebijbelcursus. Het is prachtig om mensen over Jezus te vertellenden en te lezen dat het evangelie ook via internet effect op mensen heeft.” Frans de Lange besluit met een oproep: “De velden zijn letterlijk wit om te oogsten maar om de oogst binnen te halen zijn er nog te weinig arbeiders.”

Word mentor of chatmedewerker. Kijk op https://www.globalrize.nl/meedoen/