Afgeronde rechthoek: Meditatiefje

postitBij mijn kennismakingsrondjes rond de kerk, komt uiteraard de vraag aan de orde, of er (nog) een relatie is met de kerk.

Met dat woordje ‘nog’ moet je altijd een beetje oppassen.

Het heeft zomaar de negatieve gedachte “’t zal wel niet”.

Bijdehander is het daarom om de vraag anders te stellen.

Als het gaat om zingeving, wat zijn dan de plekken waar u of jij één en ander opdoet?

En je krijgt zomaar de meest diverse antwoorden.

Met een knipoog hoor je iemand zeggen: ‘ik ben een volgeling van dominee Groenewoud, ik ga zondags naar de groene kerk en geniet van de schepping; dan kom ik op adem’.

Een ander rijdt kilometers voor een dienst met oude vertrouwde klanken.

In deze tijd is er ook een heel aantal internet-kerkgangers; met twee klikken een kerk naar keuze, van Nieuwegein tot New-York.

De kerken van de PJ23-parochie, de Brink of zoals dat voluit heet ‘Tull&’t Waal en Honswijk, hebben in de loop der tijd zo hun vast publiek.

Of de persoon die het vooral privé houdt: dat is iets tussen God en mijzelf.

……

En zo zou ik nog wel even door kunnen gaan.

Vaak verrassende antwoorden.

Over kerk in duizendvoud; gelovigen in allerlei soorten en maten.

Zoveel gratie en variatie.

….

En toch vind ik het jammer dat daar zo vaak zo weinig verbinding tussen is.

Eenieder zingt meestal zijn eigen lied in z’n eigen ruimte; ieder op z’n eigen wijs.

Misschien dat we in deze Corona-tijd, waarin de diensten op het eiland anders lopen dan anders, wat meer gelegenheid hebben om die vraag eens aan elkaar te stellen.

Wat helpt jou door deze tijd heen?

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Liederen voor de goede week vanuit de Maria Koningin Kerk | Martha & Maria ParochieZing eens een liedje voor me, Ans of Hans of hoe we heten.

Wie weet wordt het een lint van liederen, een mooie liturgie langs de Lek.

ds. Marius van Duijn