Html5 Menu Tag by Css3Menu.comBrinkmarkt

25e Brinkmarkt? Gaat dit jaar helaas niet door

De zussen Vera, Linda, Emma en Sara achter de kraam 'Huishoudelijk'

 

De 2020 versie van de Brinkmarkt: dat zou toch reden moeten zijn voor een extra feestelijke editie!  Voortvarend ging de commissie te werk. De vergunning werd geregeld, de commissie stelde een actieplan op: data werden bepaald voor de inzameling en sorteren, er werd gebrainstormd over prijzen voor de Brinkmarktloterij, tijdige benadering van sponsors, de kramen werden besteld, de burgemeester werd gevraagd voor de loterijtrekking, het Schalkwijkse draaiorgel zegde weer zijn medewerking toe, Addie berekende dat er medio juni weer ruimte in zijn loods zou moeten zijn, het fanfarekorps St. CaeciliaCaecilia was van plan om het jubileum feestelijk op te luisteren met een serenade…..en toen kondigde het kabinet op maandag 23 maart af dat tot 1 juni aanvullende maatregelen van toepassing werden in verband met de bestrijding van het corona-virus.

Nu stond de Brinkmarkt pas voor zaterdag 27 juni gepland.  Maar de voorbereidingen, te beginnen met loten drukken en verkopen moesten al wel aanvangen. De commissie stond voor een dilemma. Maar ook voor praktische problemen. De opslagloods was plotseling niet meer beschikbaar omdat waarschijnlijk veel mensen hun caravan er in deze omstandigheden niet uit laten halen: even geen zin of mogelijkheid tot vakantie.

 

 Afbeeldingsresultaat voor plaatje knoop doorhakken

Veel sportevenementen, festivals, maar ook bijvoorbeeld Konings- en Bevrijdingsdag sneuvelden reeds onder de restricties die de corona-dreiging met zich meebrengt.  Ook voor onze dorpse Brinkmarkt geldt helaas dat er tijdig een knoop doorgehakt moet worden. Het sentiment is er momenteel niet naar om te blijven plannen en te regelen, zoals bijvoorbeeld alvast loten te laten drukken en aan de man te brengen - als de markt zelf eigenlijk nog geheel op losse schroeven staat.

Na rijp beraad heeft de commissie daarom besloten om de editie 2020 daarom af te gelasten. Een streep er door, maar hopelijk geen streep eronder. Wie weet volgend jaar beter!